Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
31.08.2006
Premier sprejel državnega svetnika za zunanje odnose Vlade Ljudske Republike Kitajske

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel državnega svetnika za zunanje odnose Vlade Ljudske Republike Kitajske Jiaxuana Tanga. V pogovoru sta pozitivno ocenila dvostranske odnose med državama, ki so vse od vzpostavitve diplomatskih stikov zelo prijateljski in se v zadnjem obdobju pospešeno razvijajo.

 

 

Foto: Arsen Perić/Salomon 2000

 

 

Izrazila sta zadovoljstvo nad naraščajočim trendom medsebojne blagovne menjave, ki se je v lanskem letu povečala za več kot 30 odstotkov. Soglašala sta, da bo današnji podpis sporazuma o sodelovanju med državama na področju gospodarstva odprl številne nove poslovne priložnosti. Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil predvsem vlogo Slovenije kot dobre odskočne deske za osvajanje trgov Zahodnega Balkana.

 


Sogovornika sta govorila tudi o napredku in krepitvi sodelovanja med Evropo in Kitajsko, čemur Slovenija v luči prevzema predsedovanja EU v prvi polovici leta 2008 namenja posebno pozornost. Izmenjala pa sta tudi poglede na trenutne razmere na Zahodnem Balkanu in na druga aktualna mednarodna vprašanja.

Nazaj na seznam
|
Na vrh