Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.09.2006
Predsednik vlade Janez Janša otvoril nove investicije na Jesenicah

Premier Janez Janša je danes na Jesenicah otvoril nove investicije podjetja Acroni Jesenice in podjetja SPG – SOL Plini Gorenjska. Ob tej priložnosti je poudaril, da je tehnološki razvoj, temelječ na lastnem znanju, inovacijah ter najboljših razpoložljivih tehnologijah, v svetu ključnega pomena za dolgoročno uspešno poslovanje na zahtevnih tujih trgih. Za lokalno okolje in regijo pa je bistveno tudi prizadevanje za organiziranje delovnih procesov na načine, ki bodo v največji možni meri zagotavljali varovanje in zaščito okolja.

 

FOTO: Arsen Perić/Salomon 2000


V svojem nagovoru je predsednik vlade ugotovil, da je svetovna jeklarska industrija v 80. in 90. letih zaradi spremenjenih razmer na trgih prešla proces temeljitega prestrukturiranja. Investicije v novejše procese proizvodnje so po njegovem mnenju izboljšale uspešnost jeklarskih podjetji, bistveno se je povečala produktivnost dela, s strateškim povezovanjem velikih jeklarskih koncernov pa se je povečala tudi njihova konkurenčnost. Sočasno s sanacijo in prestrukturiranjem panoge so se razvijale nove sodobne tehnologije, ki so omogočile, ne samo razvoj novih izdelkov, temveč tudi zmanjševanje emisij v okolje.

 

»Med dejavniki, ki krojijo razvoj, je gotovo v ospredju odgovornost do okolja«, je prepričan premier, ki je v nadaljevanju nagovora spomnil, da pot do prestrukturiranja slovenske jeklarske industrije ni bila enostavna. Potrebna je bila tudi pomoč države. Do leta 2002, ko je država zaključila z državnimi pomočmi jeklarski industriji, je bilo v ohranitev panoge vloženih preko 280 milijonov evrov.


Govor

Nazaj na seznam
|
Na vrh