Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.09.2006
Premier Janez Janša: Želimo graditi družbo, ki temelji na uspešnih posameznikih

Predsednik Vlade RS Janez Janša se je danes na Brdu pri Kranju udeležil sprejema za maturante, ki so z odliko opravili splošno in mednarodno maturo. Ob tem je dejal, da želi Slovenija graditi družbo, ki temelji na uspešnih posameznikih. Družbo, ki je solidarna do tistih, ki niso tako uspešni, družbo, ki pomaga tistim, ki si sami ne morejo ter družbo, ki posameznikom, ki več delajo in se trudijo, prizna njihove uspehe in jih spoštuje ter jih za to tudi nagradi, ne pa več vzame.

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000

 

Po besedah predsednika vlade je ključno vprašanje, kako pridobljeno znanje tudi uporabiti. Ni namreč dovolj, da veliko znaš, zelo važno je, da znaš to tudi uporabiti. »Družba, ki sedaj nastaja je perspektivna. S svojim znanjem in odgovornim pristopom, ki ste ga pokazali v šoli, boste z lahkoto našli uspešno mesto v njej,« je dejal premier.

 

Slovenija bo namreč intenzivno vlagala v znanje. »Nobena generacija pred vami ni imela enakih priložnosti. Izkoristite torej priložnosti, ki so pred vami,« je predsednik vlade nagovoril zbrane maturante. Hkrati pa jih je tudi opozoril, da je življenje nepredvidljivo, da prinaša številna vprašanja in postavlja nove izzive. Za njihovo uspešno reševanje pa je pomembno, da obstajata podlaga v znanju in vrednotah.

 

Premier Janša je ob koncu zlatim maturantom tudi čestital. Dejal je, da smo ponosni na njih, ki predstavljajo najboljši del te generacije. "Največ zaslug pa je v vaših rokah, saj je uspeh rezultat tega, koliko posameznik vlaga v lastno znanje in kako ga potem uporabi," je dejal predsednik vlade Janez Janša ter za uspeh maturantov čestital tudi ravnateljem, učiteljem in staršem.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh