Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.11.2006
Ožja delovna skupina pod vodstvom premierja o pripravah na predsedovanje

Ožja delovna skupina za priprave na predsedovanje (ODSP) pod vodstvom predsednika Vlade RS Janeza Janše je na svoji današnji seji obravnavala vrsto predlogov v zvezi s pripravami na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008.

 

Foto: KPV

 

 

Med 11. točkami dnevnega reda velja omeniti potrditev skupnega 18-mesečnega programa predsedovanja. Tega so v sodelovanju z Generalnim sekretariatom Sveta pripravile države tria, torej Nemčija, Portugalska in Slovenija. Potrditev predloga programa s strani ODSP je podlaga za obravnavo akta na seji vlade v drugi polovici novembra. Državni zbor bo z dokumentom seznanjen na skupni seji Odbora za zadeve EU in Odbora za zunanjo politiko v začetku decembra, program pa bo na ravni EU potrjen na decembrskem zasedanju Sveta za splošne in zunanje zadeve EU.

  

ODSP je potrdila tudi polletna poročila (april – oktober 2006) o napredku podskupin, Logističnega centra, Stalnega predstavništva RS pri EU ter posameznih ministrstev, se seznanila z realizacijo trimesečnega operativnega načrta ter sprejela operativni načrt dela podskupin za naslednje tri-mesečno obdobje.

 
Člani ODSP so razpravljali še o koledarju dogodkov s tretjimi državami ter se seznanili z okvirnimi stroški teh dogodkov. ODSP se je tako seznanila tudi z novo oceno stroškov predsedovanja, ki ostaja na ravni 13,7 mrd SIT. Dokončen obseg obveznosti predsedujoče države bo znan v prihodnjem letu, ko bo pripravljen zaključni seznam vseh dogodkov, s tem povezan obseg varovanja ter natančnejša dinamika zaposlovanja za potrebe predsedovanja.

Nazaj na seznam
|
Na vrh