Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.11.2006
Premier Janez Janša: Povezovanje mladih z vsega sveta je prava dodana vrednost univerziade

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes sprejel predstavnike komisije Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU), ki bo v okviru svojega obiska ocenila pripravljenost Slovenije za organizacijo Zimske univerziade 2011. Ob tej priložnosti je poudaril velik pomen, ki ga Vlada Republike Slovenije pripisuje kandidaturi mesta Maribor in okolice za organizacijo tega dogodka ter podprl prizadevanja pripravljalnega odbora za slovensko kandidaturo.

 

FOTO: KPV

 

Premier je ob tej priložnosti izpostavil številne argumente, ki govorijo v prid slovenski kandidaturi. Med drugim je tudi menil, da bi bila Slovenija s svojo dolgoletno tradicijo na področju zimskih športov ter tradicionalno gostoljubnostjo pri organizaciji športnih in drugih dogodkov dobra izbira za gostitelja tega največjega športnega dogodka na univerzitetni ravni.

 

Slovenija se zaveda, da tovrstna tekmovanja vedno bolj pridobivajo na pomenu, ne zgolj kot športni dogodki, temveč kot povezovalni element mladih z vseh delov sveta. »Zbliževanje mladih različnih kultur iz vsega sveta predstavlja pravo dodano vrednost projekta univerziade,« je še dejal predsednik vlade Janez Janša.

 

Predstavniki komisije Mednarodne univerzitetne športne zveze so soglašali, da je povezovalna vloga športa med mladimi posebna kvaliteta, ki jo je potrebno negovati. Športno udejstvovanje na tej ravni dopolnjuje izobraževalni proces in tako prispeva k večji kakovosti univerzitetnega življenja.

Nazaj na seznam
|
Na vrh