Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.11.2006
Premier Janez Janša: Pričakujem, da bo komisija za zaščito romske etnične skupnosti nadaljevala s svojim delom

Predsednik Vlade RS Janez Janša je ob robu udeležbe na 22. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije, kjer je odgovarjal na vprašanja in pobude poslancev, tudi komentiral aktualne dogodke v zvezi z reševanja problematike romske družine Strojan.

 

V zvezi s predlogom ministra za šolstvo in šport ter predsednika Komisije Vlade RS za zaščito romske etnične skupnosti dr. Milana Zvera za spremembo sklepa o sestavi komisije in imenovanju novega predsednika le te, je premier poudaril, da bo predlog po normalni proceduri obravnavala Vlada RS. Takrat bo tudi znana dokončna odločitev. Vse dotlej pa predsednik vlade pričakuje, da bo tako komisija kot minister dr. Zver, ki do sprejema morebitne drugačne odločitve s strani vlade ostaja njena predsednik, še naprej delala na reševanju tega in ostalih vprašanj.

 

Predsednik vlade je ob tej priložnosti tudi ponovil poziv k umiritvi ozračja, s katerim bi tako tistim, ki edini iščejo rešitev za nastalo situacijo, kakor tudi družini Strojan bistveno olajšali delo. Vlada išče rešitev, za katero bi bilo mogoče najti soglasje tako pri družini Strojan kot pri lokalnem prebivalstvu. V tem kontekstu je premier janez Janša možno novo lokacijo na ozemlju Mestne občine Ljubljane, ki je tudi ena izmed predlaganih, ocenil kot možno dobro rešitev.

Nazaj na seznam
|
Na vrh