Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
22.11.2006
Premier Janez Janša na delovnem obisku na Finskem

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša bo v sredo, 22. novembra 2006, na delovnem obisku na Finskem. Ob tej priložnosti se bo srečal s predsednikom Vlade Republike Finske in predsedujočim Sveta Evropske unije Mattijem Vanhanenom ter predsednikom Parlamenta Republike Finske Paavom Lipponenom.

 

V pogovorih predsednika vlade s finskimi gostitelji bodo prevladovale predvsem evropske teme. Tako bo pogovor s predsednikom vlade Vanhanenom namenjen zlasti pripravam na decembrsko zasedanje Evropskega sveta v Bruslju, kjer naj bi predsedniki držav oziroma vlad članic Evropske unije na dnevnem redu imeli predvsem vprašanje širitve povezave ter aktualno problematiko na področju pravosodja in notranjih zadev, kakor tudi nadaljevanju razprave o energetiki ter inovacijah, začete na neformalnem vrhu izpred meseca dni v Lahtiju.

V okviru svojih pogovorov se bodo sogovorniki dotaknili tudi prihodnosti Evropske unije, pri čemer bodo izmenjali poglede tudi na nadaljnje možne korake glede Pogodbe o Ustavi za Evropo, pozornost pa bodo namenili tudi zunanjim odnosom povezave, tako glede Zahodnega Balkana, odnosov Evropske unije z Rusko federacijo kot tudi evropske sosedske politike. Ob tej priložnosti pa bodo predsednik vlade Janez Janša in finski sogovorniki izmenjali poglede tudi na stanje dvostranskih odnosov med državama ter na možnosti za njihovo poglobitev.

 


P R O G R A M   O B I S K A


Sreda, 22. november 2006

 

11.30  

Sprejem predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše pri predsedniku Parlamenta Republike Finske Paavu Lipponenu.

 

Lokacija: Parlament Republike Finske


12.30  

Pogovor predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše s predsednikom Vlade Republike Finske Mattijem Vanhanenom.

 

Lokacija: Kesäranta, uradna rezidenca predsednika vlade

 

13.15  

Delovno kosilo, ki ga predsedniku Vlade Republike Slovenije Janezu Janši priredi predsednik Vlade Republike Finske Matti Vanhanen.

 

Lokacija: Kesäranta, uradna rezidenca predsednika vlade

 

14.30 - 15.00 

Novinarska konferenca predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsednika Vlade Republike Finske Mattija Vanhanena.

 

Lokacija: Kesäranta, uradna rezidenca predsednika vlade


Nazaj na seznam
|
Na vrh