Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.11.2006
Premier Janez Janša: S tem, ko poskrbimo za materialno ugodje starejših, še nismo naredili vsega

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes slovesno odprl dom starejših občanov – Zavod sv. Terezije v občini Videm-Dobrepolje. V svojem slavnostnem nagovoru je premier izpostavil pomen boja zoper diskriminacijo starejših, v katerega bo potrebno v prihodnje vložiti še veliko energije in naporov. 

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000

 

V spremenjenih demografskih okoliščinah, katerim smo priča v tako v Sloveniji kakor tudi drugje po Evropi, se je potrebno zavedati bogastva izkušenj starejše generacije ter jim znati prisluhniti. Ob tem pa je še posebej poudaril, da s tem, ko poskrbimo za materialno ugodje, oziroma za razmeroma normalno življenje starejših še nismo naredili vsega.

 

 

»Ni dovolj samo, da zgradimo lepe domove in sobe za starejše. Ne smemo misliti, da je s tem naše delo končano. Tisto, kar je najbolj pomembno, je naša skrb zato, da se le ti ne počutijo odrinjene, ter da se počutijo kot del skupnosti, del družine – ožje in širše,«  je dejal predsednik vlade. Omenjeno življenjsko obdobje pomeni korak v drug prostor, ki je ravno tako bogat z idejami ter poln izzivov. V njem je moč najti novo kvaliteto življenja, ohraniti vezi in ustvarjati nove prijetne spomine je še dejal premier Janez Janša.

 

 

»Prepričan sem, da bo v tem domu, ki danes uradno začenja svoje poslanstvo, veliko prostora tudi za kulturno, duhovno življenje ter za prijetno druženje. Predvsem pa bi rad, da bo to prostor, kjer se bodo stiki med tistimi, ki bodo zapustili družine ali svoje domačije, in tistimi, ki bodo ostali doma, nadaljevali,« je dejal predsednik vlade in ob tem vsem navzočim zaželel, da bi bil to prostor srečevanj.

 

 

Predsednik vlade Janez Janša je ob tej priložnosti izrekel priznanje vsem, ki so pripomogli k odprtju doma starejših občanov v Vidmu, saj je bilo pri tem potrebno vložiti veliko truda in premagati številne ovire. Tako bodočim varovancem kot zaposlenim v domu je zaželel prijetno počutje.

Nazaj na seznam
|
Na vrh