Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
01.12.2006
Državni zbor na predlog premierja razrešil ministra za delo, družino in socialne zadeve

Državni zbor Republike Slovenije je danes na predlog predsednika vlade Janeza Janše z 59 glasovi za in sedmimi proti razrešil ministra za delo, družino in socialne zadeve Janeza Drobniča. Do imenovanja novega ministra bo funkcijo začasno opravljal minister za gospodarstvo Andrej Vizjak.

 

Foto: BOBO/Kristina Kosec

 

Predsednik vlade Janez Janša je namreč pretekli teden ministru Janezu Drobniču predlagal, naj zaradi nedoseganja pričakovanih delovnih rezultatov odstopi s funkcije. Slednji se s tem ni strinjal ter je odstop zavrnil, zaradi česar je nato premier predsedniku državnega zbora Francetu Cukjatiju predlagal, da državni zbor ministra za delo, družino in socialne zadeve Janeza Drobniča razreši.

 

Predsednik vlade je ob začetku današnjega izrednega zasedanja poslankam in poslancem predstavil argumente za razrešitev ministra za delo, družino in socialne zadeve. Poudaril je nezadovoljivo vodenja resorja, nepotrebne konflikte pri vodenju socialnega dialoga ter poseganje v pristojnosti drugih resorjev.

 

"To je moja ustavna odgovornost in glede na to, da minister in tudi predlagatelji niso spoštovali načela legitimnosti, ki izhaja iz naše ustavne ureditve in dvojnega soglasja, sem bil prisiljen predlagati njegovo zamenjavo," je med drugim poudaril predsednik vlade.

 

Magnetogram nastopa predsednika vlade

Nazaj na seznam
|
Na vrh