Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.12.2006
Premier sprejel dr. Otmarja Issinga

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes sprejel enega vodilnih strokovnjakov s področja evropske monetarne integracije ter nekdanjega člana izvršilnega odbora Evropske centralne banke prof. dr. Otmarja Issinga, ki je znan kot oče evra. Premierju Janezu Janši je čestital za izpolnitev maastrichtskih pogojev in dodal, da je to krona vseh dosežkov Slovenije na ekonomskem področju.



(Foto: Grega Wernig/Salomon 2000)


Prof. dr. Otmar Issing je izrazil občudovanje vseh slovenskih dosežkov in poudaril, da je uvedba evra zgodovinski uspeh. Sogovornika sta se strinjala, da bo potrebno maastrichtske kriterije držati v dogovorjenih okvirih še naprej ter da bo slovensko gospodarstvo po uvedbi evra delovalo v  najbolj stabilnem ekonomskem okolju. Gost je menil, da je Slovenija izvedla potrebne ukrepe proti neupravičenemu zvišanju cen ter ob tem opozoril, da so dvige cen, do katerih je prišlo v nekaterih državah tudi zaradi drugih razlogov, večkrat neupravičeno pripisovali tudi sami uvedbi evra. Po njegovem mnenju je zelo pomembno, da se potrošniki na dvige cen odzovejo z zavračanjem takih izdelkov.


Predsednik vlade Janez Janša pa je sogovorniku povedal, da so nove generacije Slovencev samozavestne in da verjame v svetlo prihodnost Slovenije. Sogovornika sta še soglašala, da se Slovenija od vseh novih članic Evropske unije daleč najhitreje približuje povprečni razvitosti EU in naj zato nadaljuje po tej poti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh