Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.12.2006
Premier Janez Janša s francoskim predsednikom o evropskih in dvostranskih temah

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je ob robu zasedanja Evropskega sveta, ki poteka v Bruslju, ločeno sestal tudi s predsednikom Francoske republike Jacquesom Chiracom. Ob tej priložnosti sta govorila predvsem o evropskih temah, dotaknila pa sta se tudi dvostranskega sodelovanja med državama.

 

Foto: Bobo/Kristina Kosec

 

Premier Janez Janša se je v pogovoru predsedniku Chiracu zahvalil za dragoceno pomoč, ki jo Francija nudi Sloveniji pri pripravah na predsedovanje Evropski uniji v prvi polovici leta 2008. Slovenija se zaveda pomena te odgovorne naloge in se zato želi nanjo kar najbolje pripraviti. Sogovornika sta se dotaknila tudi skorajšnjega slovenskega prevzema evra, kar je za Slovenijo, njene državljane in gospodarstvo velikega pomena.

 

Dvostransko sodelovanje med Slovenijo in Francijo tako na politični, kot na gospodarski ravni je dobro, je povedal premier Janez Janša. Gospodarsko sodelovanje med državama se je okrepilo, saj je v letu 2005 skupna blagovna menjava med državama presegla 2 milijardi evrov, Slovenija pa je prvič v zadnjih desetih letih pri tem zabeležila presežek.

Nazaj na seznam
|
Na vrh