Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.12.2006
Premier Janez Janša odprl nove prostore Stalnega predstavništva Slovenije pri EU

Slovenski premier Janez Janša je danes, 15. decembra 2006, v Bruslju uradno odprl nove prostore Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Evropski uniji. V krajšem slavnostnem nagovoru je izpostavil pomen, ki ga bo stalno predstavništvo imelo pri bližajočem se predsedovanju naše države Evropski uniji.

 

(Foto: Bobo/Kristina Kosec)

 

Premier Janez Janša je ob tem poudaril, da gre pri predsedovanju Evropski uniji za najbolj zahtevno nalogo od slovenske osamosvojitve naprej najbolj. »Od tega kako jo bomo opravili ni odvisen samo naš ugled v Evropski uniji. Od tega je odvisen tudi ugled celotne skupine novih držav, ki smo predmet zadnje širitve. Veliko oči bo zato uprtih v nas,« je dejal predsednik vlade ter izrazil prepričanje, da bo vsak v tem projektu dal vse od sebe, saj je le to ključni garant za dober rezultat.

 

Sedemnadstropna stavba v diplomatski četrti Bruslja, kjer domuje večje število stalnih predstavništev drugih držav članic pa tudi misij in veleposlaništev, je za Republiko Slovenijo pomembna pridobitev še posebej v luči bližajočega se predsedovanja EU, pa tudi sicer bo diplomatom zagotavljala delovne pogoje, ki jih potrebujejo za uspešno zastopanje interesov Slovenije v Bruslju.

 

Prenovo in opremljanje stavbe so izvedla slovenska podjetja, kjer je bilo to le mogoče pa so bili uporabljeni tudi slovenski materiali. Novi prostori se razprostirajo na 3200 kvadratnih metrih, na njih pa je 170 delovnih postaj, ki bodo v času predsedovanja polno zasedene. Poleg pisarn, opremljenih s slovenskim pohištvom, ima predstavništvo tudi pet sejnih sob različnih velikosti, ki so poimenovane po motivih s slovenskih kovancev evra (Prešeren, Trubar, Triglav, Lipica, Plečnik). V pritličju predstavništva je še manjši galerijski prostor za priložnostne razstave. Tudi sicer so prostori okrašeni z umetniškimi deli, 27 likovnimi in dvema kiparskima deloma mladih in perspektivnih slovenskih avtorjev.

Nazaj na seznam
|
Na vrh