Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.12.2006
Premier je sprejel svojce padlih v vojni za Slovenijo

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes ob bližajočem se državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev vojne za Slovenijo.

 

FOTO: Nebojša Tejić/Salomon 2000

 

Premier je v nagovoru dejal, da se z božičnimi in novoletnimi prazniki bliža tudi obletnica najusodnejše odločitve v zgodovini slovenskega naroda. To je čas, ko se oziramo tako nazaj, kot naprej. »Ko se oziramo nazaj, še posebej ob tej obletnici, imamo pred očmi tudi vse tiste odločitve, vse tiste dogodke in vsa tista dejanja, ki so omogočila nam, pa tudi prihodnjim generacijam, da bodo ali pa da že danes lahko bolj gledamo naprej, kot nazaj,« je dejal premier.

 

Poudaril je, da je Slovenija danes razvita evropska država, katere cilji so postavljeni visoko. »Za nami je od slovenske osamosvojitve prehojena pot, ki jo lahko štejemo za uspešno. Pred generacijami, ki danes živimo v Sloveniji, je boljša prihodnost, kot so jo kadarkoli doslej imeli naši predniki. Ko imamo to pred očmi in ko gledamo naprej, je seveda prav, da se spomnimo tistih, ki so največ prispevali k temu, da smo ne samo sprejeli prave odločitve ob pravem času, ampak da smo te prave odločitve tudi uresničili ter jih, ko so bile dane na najtežjo preizkušnjo, tudi ubranili,« je dejal premier in poudaril, da so tukaj zbrani tisti, ki so žrtvovali največ. »Žal, vaših najdražjih danes ne more biti z nami. Dolžni smo jim večno hvaležnost in hvaležen spomin. To, kar danes imamo in tudi to, kar bodo v prihodnosti imele mlajše generacije je nekaj, česar ne bi bilo, v kolikor ne bi bilo teh žrtev,« se je spomnil premier.

 

Zbranim je zaželel, naj tudi s tem spominom in s to hvaležnostjo pričakujemo praznike, ki naj jih zaznamuje mirno praznovanje, vesela pričakovanja in v novem letu vse tisto, kar si sami najbolj želijo. Zbranim je zagotovil, da slovenska država tega nikoli ne bo pozabila.

Nazaj na seznam
|
Na vrh