Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.12.2006
Premier Janša: Delati dobro je tisto, kar nas povezuje in daje življenju globlji smisel

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes ob bližajočem se novem letu sprejel najzaslužnejše člane Rdečega križa Slovenije in Slovenske Karitas.

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000

 

Zbranim je izrekel prisrčno dobrodošlico in poudaril, da je pred bližajočimi prazniki, ki so simbol miru, medsebojnega spoštovanja in zaupanja, prav, da si vzamemo čas tudi za vrednotenje svojega dela, še posebej takega, ki v življenje drugih vnaša upanje, zadovoljstvo in srečo. Premier je poudaril, da je pomembno delati dobro, kajti dobro je tisto, kar nas povezuje in daje življenju globlji smisel.

 

Premier je dejal, da žal zakoni in država včasih ne dosežejo tistih, ki so na robu preživetja. »Formalna skrb obravnava številke, zadeve in primere, ne govori pa o ljudeh z imeni in priimki, ki s svojimi zgodbami in težkimi izkušnjami na različne načine rešujejo ali ne zmorejo reševati svoje stiske. Zato so sočutje, vzajemnost, povezanost in občutek za soljudi še kako pomembne vrednote. Vi ste s svojo pripravljenostjo pomagati, s svojo dobroto in sočutjem pokazali, da vam ni vseeno. Ste vzgled družbi, da lahko že ena manjša stvar naredi razliko. Pravijo, da kar človek dela z ljubeznijo in vero, kar dela v potrpežljivosti in pričakovanju, kar dela z vztrajnostjo, natančnostjo in velikodušnostjo, ni nikoli zgubljeno. Prepričan sem, da je vaše delo dober dokaz za to,« je dejal premier. 

 

Premier je ob tem ponovil svojo misel: »Nikoli ne bomo največji. Nikoli ne bomo najmočnejši. Lahko pa smo najboljši,« in nadaljeval, da biti najboljši pomeni tudi biti pripravljen pomagati, biti pripravljen narediti nekaj za skupno dobro.


Ob bližajočih praznikih je premier na koncu zbranim zaželel vesel božič in zadovoljno novo leto.

Nazaj na seznam
|
Na vrh