Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.12.2006
Novoletna poslanica predsednika Vlade RS Janeza Janše

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000

 

 

Spoštovane državljanke in državljani,
drage Slovenke in Slovenci!


V letu, ki mineva, je Slovenija naredila velik korak naprej in si utrdila mesto v družini razvitih evropskih narodov. Slovensko gospodarstvo je letos doseglo eno najvišjih rasti doslej, imamo najnižjo brezposelnost v zgodovini države in ukročeno inflacijo. Slovenija je kot prva med novimi članicami Evropske unije v celoti pripravljena na prevzem skupne evropske valute.

 

Imamo dobre rezultate in dobre obete za prihodnost. Rezultate zdravega, uspešnega gospodarstva bo čutil vsakdo izmed nas v obliki novih zaposlitvenih priložnosti, višjih plač, pokojnin in štipendij - ter v primeru stiske tudi višjih socialnih pomoči. Prav zato ostaja skrb za gospodarski razvoj ena naših glavnih prioritet tudi v prihodnjem letu.

 

Da bo lahko naša domovina še naprej in še bolj uspešno napredovala, bomo morali vsi skupaj, bolj kot doslej, zaupati drug drugemu. Konfliktno obujanje travm preteklosti in sprožanje vedno novih sporov ne vodi nikamor.

Gotovo je želja vsakogar izmed nas živeti v družbi, kjer vladajo sožitje, medsebojno razumevanje in zaupanje. Vsi smo poklicani, da gradimo okolje, ki ščiti pravice vsakega človeka. Družbo, v kateri se med seboj  znamo pogovarjati. Prostor blaginje, v katerem se bo vsak počutil spoštovanega in varnega.

 

Želim vam lepo praznovanje, v novem letu pa zdravje, mir in vse dobro.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh