Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.01.2007
Slovenski in slovaški premier o evropskih temah in Zahodnem Balkanu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes, pred neformalnim delovnim kosilom s predsedniki vlad držav članic Evropske unije, ki se udeležujejo slovesnosti »Dobrodošlica evru«, srečal še s predsednikom Vlade Slovaške republike dr. Robertom Ficom.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)


Sogovornika sta pozitivno ocenila razvoj sodelovanja med državama, ki je zelo raznoliko in brez odprtih vprašanj. Predsednik slovaške vlade Fico je ob tem slovenskemu premieru Janši izrekel priznanje tako za izpolnitev vseh potrebnih pogojev za uvedbo evra v Sloveniji, kakor tudi za uspešen prehod na skupno evropsko valuto.


Predsednika vlad sta govorila tudi o aktualnih evropskih temah, o katerih imata Slovenija in Slovaška zelo sorodna stališča. Predsednik vlade Fico je zagotovil konstruktivno sodelovanje Slovaške v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici leta 2008.


Premier Janez Janša je s svojim slovaškim kolegom izmenjal tudi stališča glede razmer na Zahodnem Balkanu. Soglašala sta, da mora mednarodna skupnost pri reševanju tamkajšnjih odprtih vprašanj ustrezno pozornost nameniti predvsem ohranjanju stabilnosti.


 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh