Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.01.2007
Premier Janez Janša dobitnik nagrade Bob leta 2006

"Nikoli ne bomo največji. Nikoli ne bomo najmočnejši. Lahko pa smo najboljši," je izjava predsednika vlade Janeza Janše, ki so ji bralci časnika Večer namenili največ glasov ter je tako osvojila nagrado Bob leta 2006. To so danes na posebni slovesnosti premierju podelili v Mariboru.

 

Priznanje Bob leta 2006 je predsedniku vlade izročil odgovorni urednik Večera Tomaž Ranc

(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Premier je ob tej priložnosti dejal, da je priznanja vesel iz dveh razlogov. Prvič, ker bralci Večera v tako velikem številu spremljajo izjave, ki so zabavne, resne ali pa tudi malo manj resne. In drugič zato, ker je bila nagrajena izjava izrečena na državni proslavi ob 15. obletnici slovenske osamosvojitve. Po njegovem mnenju podpora tej izjavi kaže, da se v Sloveniji prebuja neka nova samozavest, da smo začeli verjeti vase in da verjamemo, da smo sposobni dosegati dobre rezultate tudi v hujši konkurenci.

 

»Ni tako težko biti prvi na vasi, bistveno težje je biti prvi na evropskem odru,« je dejal premier. Po njegovih besedah se je od maja 2004, ko je Slovenija postala članica Evropske unije, dokazala tudi na tem odru. Kot edina od novih držav članic smo namreč izpolnili stroge kriterije in prevzeli evro. Dodal je še, da so prednosti Slovencev predvsem v kvalitetah posameznikov.

Nazaj na seznam
|
Na vrh