Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.02.2007
Ožja delovna skupina pregledala potek priprav na predsedovanje EU

Ožja delovna skupina za priprave na slovensko predsedovanje Evropski uniji (ODSP) pod vodstvom predsednika Vlade RS Janeza Janše se je danes sestala na februarski seji in obravnavala vrsto predlogov v zvezi s pripravami na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008.



(Foto: Kabinet predsednika vlade)


Osrednja pozornost tokratne seje je bila namenjena skrbnemu pregled stanja priprav tako na logističnem kot na vsebinskem področju. V ta namen so člani razpravljali o poročilih za zadnje trimesečje vseh petih podskupin, se opredelili do zastavljenih ciljev v naslednjem četrtletju in se seznanili z vsebinskimi pripravami na vodenje zahtevnejših dosjejev.


ODSP je obravnavala tudi osnutek strategije komuniciranja z javnostmi v obdobju priprav in v času predsedovanja EU, ki ureja odnose med uradnimi govorci po ministrstvih in vladnih službah ter v Bruslju. Člani Ožje delovne skupine so pregledali stanje na področju javnih naročil ter se seznanili z nadaljnjimi postopki za njihovo izvedbo.


Prisotni so potrdili tudi vsebino informativnih priročnikov, ki bodo ministrom in ostalim akterjem v projektu predsedovanja olajšali priprave na vodenje EU v prvi polovici 2008. V sklop teh pripravljalnih aktivnosti spada tudi seminar za ministre, ki bo konec meseca, ko bosta zbranim spregovorila Catherine Day, generalna sekretarka Evropske komisije, in Bertel Haarder, danski minister za šolstvo.  

Nazaj na seznam
|
Na vrh