Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.02.2007
Premier Janez Janša predlagal novega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes Državnemu zboru Republike Slovenije predlagal, da na mesto ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano imenuje Iztoka Jarca, ki je bil na tem ministrstvu že državni sekretar v obdobju 2001-2004.


V obrazložitvi svojega predloga za imenovanje je premier Janez Janša zapisal, da ima Iztok Jarc bogate izkušnje na področju, za katerega je predlagan, pri čemer je posebej izpostavil njegovo zelo dobro poznavanje skupne kmetijske politike Evropske unije in slovenskega kmetijstva nasploh. Izkušnje, ki si jih je pridobil kot državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kot pogajalec za področje kmetijstva v času slovenskega vključevanja v Evropsko unijo, ter še pred tem na predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji v Bruslju, bodo v času priprav, še zlasti pa med samim slovenskim predsedovanjem Evropski uniji, posebej dragocene.


Predsednik vlade Janez Janša je ob posredovanju predloga Državnemu zboru RS tudi ocenil, da bo, zaradi bogatih izkušenj in znanja, z imenovanjem predlaganega kandidata prehodno obdobje ob zamenjavi pri vodenju ministrstva lahko čim krajše, saj so pred Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v drugem delu mandata še posebej zahtevne in odgovorne naloge.


Kandidat Iztok Jarc bo vsebinske poglede na stanje kmetijstva v Sloveniji in Evropski uniji ter samo vodenje ministrstva najprej predstavil ustreznemu parlamentarnemu odboru, nato pa tudi širši javnosti.



Iztok Jarc, kandidat za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

(Foto: Kabinet predsednika vlade)


visoka ločljivost/nizka ločljivost


visoka ločljivost/nizka ločljivost


visoka ločljivost/nizka ločljivost


Nazaj na seznam
|
Na vrh