Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.02.2007
Premier v Pomurju pričel nov krog obiskov vlade po regijah

Predsednik Vlade RS Janez Janša je s popoldanskim srečanjem s predstavniki madžarske narodne skupnosti v Sloveniji pričel drugi krog vladnih obiskov po Sloveniji. Tako kot marca 2005, ko je vladna ekipa obiskala Pomurje, se bo premier z ministri tudi tokrat mudil v tej regiji ter s predstavniki gospodarstva, civilne družbe in nevladnih organizacij govoril o razvojnih perspektivah Pomurja ter napredku, ki je bil dosežen v zadnjih dveh letih.


(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)


Na današnjem pogovoru s predstavniki madžarske narodne skupnosti v Lendavi so premier Janez Janša in nekateri ministri izmenjali stališče do resolucije o madžarski in italijanski narodni skupnosti, ki je v pripravi. Po besedah premierja bo njen sprejem pomemben motivacijski element, poleg tega pa bo dala tudi smernice za praktično reševanje nekaterih problemov.

 

Sogovorniki so govorili tudi o pripravah na skupno srečanje slovenske in madžarske vlade, ki bo jeseni na obeh straneh meje, ter napredku pri reševanju odprtih vprašanj, ki jih je vladna ekipa evidentirali na podobnem sestanku pred dvema letoma.

 

»Ugotovili smo, da je bil dosežen znaten napredek. Kljub temu pa madžarska manjšina v Prekmurju prav tako deli razvojne probleme celotne družbe, zato je hitrejši skupni napredek tudi v njenem strateškem interesu,« je po srečanju dejal predsednik vlade ter dodal, da pa se tudi na tem področju v obdobju od prvega obiska vlade v Pomurju pojavljajo zelo pozitivni signali, o katerih pa bo več govora na jutrišnjih več kot 75 različnih srečanjih.

Nazaj na seznam
|
Na vrh