Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.02.2007
Premier Janez Janša sprejel predsednika finskega parlamenta

Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel predsednika parlamenta Republike Finske Paava Lipponena, ki je na uradnem obisku v Sloveniji.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


Sogovornika sta izrazila zadovoljstvo nad razvojem odnosov med državama, ki so v območju skupne valute vpeti v še tesnejši okvir. Slovenija in Finska sta postavili dobre temelje za razvoj gospodarskega sodelovanja. To dokazujejo tudi trendi blagovne menjave, ki zadnji dve leti beleži precejšnjo rast. Dodatne možnosti predstavlja za april načrtovana vzpostavitev redne letalske linije med Ljubljano in Helsinki.


Predsednik vlade Janša je s predsednikom finskega parlamenta Lipponenom, sicer tudi članom »skupine modrecev«, ki bo pripravila posebno poročilo o Pogodbi za ustavo EU, izmenjal tudi mnenja o nekaterih evropskih temah. Glede energetske politike Evropske unije sta se strinjala, da bo potrebno doseči neko osnovno stopnjo soglasja, znotraj katerega bodo lahko države članice iskale individualne rešitve. Predsednik parlamenta Lipponen je posebej poudaril pomen strateškega partnerstva z Rusko federacijo na tem področju. 

Nazaj na seznam
|
Na vrh