Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.02.2007
Premier Janez Janša ob obisku v Skopju neformalno tudi s predsednikom kosovske vlade

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se mudi na dvodnevnem obisku v Republiki Makedoniji, se je v Skopju neformalno srečal tudi s predsednikom Vlade Kosova Agimom Cekujem, s katerim sta govorila predvsem o razmerah na Kosovu.

 

Premier Janez Janša in predsednik kosovske vlade Agim Ceku ob njunem srečanju v Ljubljani novembra 2006 (Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Premier Janez Janša je ob tem izpostavil, da je Republika Slovenija pred nekaj dnevi prevzela odgovornost za svoj sektor na Kosovu, kjer tako sedaj sodeluje z več kot 600 pripadniki Slovenske vojske v tamkajšnji mirovni misiji. Poleg tega Slovenija nudi Kosovu tudi številne druge oblike pomoči k hitrejši stabilizaciji, je še dejal premier.

 

Oba sogovornika sta izrazila pričakovanje, da bo prihodnji status Kosova čimprej dorečen. Pri tem ima kosovska vlada, po besedah predsednika slovenske vlade, razumevanje za zahteve, ki jih izraža srbsko prebivalstvo na Kosovu. »Menim, da ima mednarodna skupnosti v aktualnem predsedniku kosovske vlade zelo razumnega sogovornika,« je po srečanju s premierom Cekujem dejal predsednik vlade Janez  Janša.

Nazaj na seznam
|
Na vrh