Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.03.2007
Premier Janez Janša na Tripartitnem socialnem vrhu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je pred zasedanjem Evropskega sveta danes v Bruslju, skupaj z ministrico z delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman, udeležil tudi Tripartitnega socialnega vrha, ki je posvečen trem temam iz dnevnega reda zasedanja Evropskega sveta: znanje in inovacije, prilagodljivost in prožna varnost ter boljša zakonodaja in integrirana presoja vplivov.


Premier Janez Janša v pogovoru s predsednikom Zveze delodajalcev Slovenije Borutom Mehom, predsednikom Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušanom Semoličem in ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman (Foto: Kristina Kosec/BOBO)


V svojem nastopu je premier Janez Janša izpostavil pomen dialoga s socialnimi partnerji, ki je pogosto zelo naporen, zlasti na nacionalnih ravneh, pa vendar zelo koristen. Pri tem je navedel slovensko pozitivno izkušnjo pri prevzemu skupne evropske valute, saj je prav socialni dialog in sporazum s socialnimi partnerji zelo prispeval k temu, da se cene in z njimi tudi inflacija niso dvignile.


Menil je tudi, da je socialni dialog eden izmed najpomembnejših instrumentov trajnostnega razvoja. Pri tem je posebej izpostavil pomen problematike klimatskih sprememb za trajnostni razvoj sedanjih in prihodnjih generacij državljanov Evropske unije. Izziv, ki ga pomenijo klimatske spremembe, je velik, pri čemer pa je potrebno gledati tudi na priložnosti, ki jih le ta prinaša, in ne zgolj na nevarnosti. Zato premier Janez Janša v tozadevnih zaključkih, ki so pripravljeni za tokratni Evropski svet, vidi veliko priložnost in vzpodbudo. Ob sodelovanju socialnih partnerjev in s socialnim dialogom lahko Evropska unija v prihodnjih letih doseže naslednjo stopnjo v spirali razvoja, je še menil predsednik slovenske vlade.

Nazaj na seznam
|
Na vrh