Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
14.03.2007
Premier Janez Janša sprejel makedonskega kandidata za predsedujočega GS OZN

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel makedonskega kandidata za predsedujočega 62. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov Srgjana Kerima.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


Republika Slovenija je makedonsko kandidaturo že podprla v okviru Vzhodnoevropske elektoralne skupine. Nekdanji makedonski zunanji minister naj bi bil kot edini kandidat te skupine dokončno potrjen na volitvah konec maja 2007. Njegovo enoletno vodenje zasedanja Generalne skupščine OZN bo tako v prvi polovici leta 2008 sovpadlo s slovenskim predsedovanjem Evropski uniji. Premier Janez Janša in Srgjan Kerim sta potrdila obojestranski interes za tesno sodelovanje v tem času.


Pogovarjala sta se tudi o razmerah na Zahodnem Balkanu. Makedonski sogovornik je posebej poudaril pomen dosledne podpore Slovenije evroatlantskim težnjam Makedonije. Ta je bila znova potrjena ob nedavnem uradnem obisku slovenskega premiera z močno gospodarsko delegacijo v Skopju. Pomembna dodana vrednost obiska, ki je bil z obeh strani ocenjen zelo visoko, je bila po mnenju Srgjana Kerima tudi krepitev samozavesti Makedoncev na evroatlantski poti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh