Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.03.2007
Premier Janez Janša: Predsedovanje Evropski uniji je projekt nacionalnega pomena

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je v nadaljevanju 26. redne seje Državnega zbora RS poslankam in poslancem predstavil predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah EU v obdobju januar 2007 - junij 2008, ki vsebuje ključne politične usmeritve Republike Slovenije za delovanje v evropskih institucijah v prihodnjem obdobju. Deklaracija, skupaj s prednostnimi nalogami za delo v Svetu Evropske unije, tvori širši okvir za oblikovanje slovenskih stališč, ki jih Vlada RS pri svojem vsakodnevnem delu zastopa v institucijah Evropske unije.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)


Premier Janez Janša je ob tej priložnosti poudaril, da je tokratna deklaracija še posebej pomembna, saj pokriva časovno obdobje, ko bo Slovenija predsedovala Evropski uniji. »To predsedovanje ni samo projekt vlade, je projekt nacionalnega pomena,« je dejal. Slovenija  bo takrat odgovorna za koordiniranje stališč sedemindvajsetih držav članic povezave, kar bo, po besedah premiera, izjemno naporno. »Terjalo bo ves čas in vso energijo. Zato za ta čas potrebujemo vsaj minimalni dogovor, da se to delo ne izrablja za kreiranje kakšnih dodatnih notranje-političnih napetosti.«


Ob tem je tudi izrazil prepričanje, da bo Slovenija to nalogo zmogla opraviti, ter tako dokazati, da tudi nove članice Evropske unije lahko le tej uspešno predsedujejo. Hkrati pa želi Slovenija tudi vsebinsko prispevati k temu, da se pri vprašanjih, ki jih je potrebno premakniti naprej v okviru celotne Evropske unije, dejansko tudi naredi nek napredek.


Magnetogram nastopa predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh