Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
03.04.2007
Premier Janez Janša sprejel tajnika Svetega sedeža za odnose z državami

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel tajnika Svetega sedeža za odnose z državami mons. Dominiqueja Mambertija, ki se mudi na obisku v Sloveniji.


(Foto: Nebojša Tejić/Slomon 2000)


Sogovornika sta pozitivno ocenila razvoj odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem. Premier Janez Janša je ob tem spomnil na letošnjo 15. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama. Ob tej priložnosti se je sogovorniku zahvalil za podporo, ki jo je Sveti sedež nudil Sloveniji v odločilnih trenutkih osamosvajanja in prizadevanja za mednarodno priznanje.


Tajnik za odnose z državami mons. Dominique Mamberti je izrazil čestitke za vsestranski napredek, ki ga je Slovenija dosegla v obdobju samostojnosti in pri tem posebej izpostavil vstop v Evropsko unijo in prevzem evra. Pozdravil je tudi nedavno sprejetje Zakona o verski svobodi v Državnem zboru RS.


Sogovornika sta izmenjala poglede tudi na aktualna evropska vprašanja. Predsednik vlade Janez Janša je predstavil prednostne naloge slovenskega predsedovanja Evropski uniji v prvi polovici prihodnjega leta, tajnik za odnose z državami mons. Dominique Mamberti pa je izpostavil pomen krščanskih vrednot tako za zgodovinski kot za prihodnji razvoj evropskih integracijskih procesov.

Nazaj na seznam
|
Na vrh