Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.04.2007
Ožja delovna skupina o pripravah na predsedovanje EU

Ožja delovna skupina za priprave na predsedovanje, pod vodstvom predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše, se je sestala na aprilski seji in obravnavala gradiva o poteku priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008.


(Foto: Kabinet predsednika vlade)


Udeleženci so največ pozornosti namenili vsebinskemu pregledu zahtevnejših dosjejev, ki bodo po predvidevanjih, skladno s podedovano agendo, vplivali na dokončen izbor prednostnih nalog slovenskega predsedstva. Na podlagi poglobljenih razprav v prihodnjih mesecih bo do začetka jeseni nastal okvirni osnutek šestmesečnega programa slovenskega predsedstva. Dokončni predlog bo vlada na svoji seji sprejela predvidoma v novembru, evropski javnosti pa ga bo predsednik vlade Janez Janša predstavil na januarskem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

 

Prisotni so obravnavali ter potrdili posodobljen koledar vseh dogodkov slovenskega predsedstva, ki ga je potrebno skladno z ustaljeno prakso Evropske unije posredovati Generalnemu sekretariatu Sveta sedem mesecev pred pričetkom predsedovanja, torej do 1. junija letos.

 

Delovna skupina se je seznanila tudi z vsebinskimi in organizacijskimi vprašanji v zvezi z razglasitvijo leta 2008 za evropsko leto medkulturnega dialoga. V ta namen bo Ministrstvo za kulturo v sodelovanju z Evropsko komisijo in Evropskim parlamentom pripravilo program otvoritvene slovesnosti, ki bo sovpadala z obiskom kolegija Evropske komisije v Sloveniji v začetku januarja 2008.

Nazaj na seznam
|
Na vrh