Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.05.2007
Premier Janez Janša se bo udeležil konstitutivne seje odbora za statusna in pravna vprašanja slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah

Predsednik Vlade RS Janez Janša se bo v ponedeljek, 7.5.2007, udeležil konstitutivne seje odbora za statusna in pravna vprašanja. Odbor, katerega prvo sejo je sklical predsedujoči, minister za pravosodje dr. Lovro Šturm, bo deloval v okviru Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu.

 

Na prvi seji Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu so se člani dogovorili o ustanovitvi treh odborov, ki bodo podrobneje obravnavali temeljne probleme s pravnega in statusnega področja, kulturnega in šolskega področja ter gospodarskega področja. Prva seja odbora za statusna in pravna vprašanja pa bo v luči bližnjega obiska avstrijskega zveznega kanclerja Alfreda Gusenbauerja v Sloveniji posvečena predvsem predstavitvi stališč predstavnikov slovenske narodne skupnosti o njenem položaju na avstrijskem Koroškem. Republika Slovenija si prizadeva za izboljšanje položaja pripadnikov slovenske narodne skupnosti v sosednjih državah in pri tem namenja posebno pozornost statusnim in pravnim vprašanjem Slovencev v zamejstvu.

 

Lokacija: Vlada RS, soba 70, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

Fototermin: ponedeljek, 7.5.2007, ob 10:00 uri

 

Po seji bo medijem posredovano pisno sporočilo za javnost.

Nazaj na seznam
|
Na vrh