Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.05.2007
Premier Janez Janša: Skavti in taborniki ste na svoje dosežke lahko upravičeno ponosni

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se je drevi udeležil otvoritvene slovesnosti 12. Evropske skavtske konference, je v svojem nagovoru poudaril, da pomenita skavtstvo in taborništvo tudi način življenja skozi vrednote, ki posameznika spremljajo kamor koli ga zanese pot.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

»Skavtstvo in taborništvo sta veliko več kot samo ljubezen do narave, povezanost z njo, njeno spoznavanje in varovanje. Zaupanje, zvestoba, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo ter pripravljenost pomagati drugim ljudem so načela, po katerih ste se odločili delovati,« je poudaril premier ter dodal, da so to načela, s katerimi se zlahka poistoveti sleherni posameznik.

 

Odločitev, da tokratna konferenca v pripravi načrta dela za prihodnje tri-letno obdobje pozornost nameni tudi povezovanju mladih z namenom medkulturne izmenjave, spoštovanja različnosti ter soočanja s predsodki, je po prepričanju predsednika slovenske vlade, dostojno nadaljevanje izročila utemeljitelja skavtstva Sir Roberta Baden-Powella v njegovih prizadevanjih po preseganju namišljenih meja in medsebojnih razlik.

 

Ob tem je premier tudi izpostavil, da je Slovenija med prednostne naloge svojega predsedovanja Evropski uniji med drugim uvrstila medkulturni in medverski dialog, saj verjamemo, da je raznolikost in njeno spoštovanje tisto, kar lahko in mora bogatiti človeštvo. »Dober zgled takšnega medsebojnega razumevanja je tudi vaše srečanje tu na slovenski obali,« je še dejal premier Janez Janša.

 

Solidarnost, pomoč ljudem iz socialnega obrobja in vsem tistim, ki jih je življenje tako ali drugače prikrajšalo, po prepričanju predsednika vlade, niso in ne smejo biti zaveze zgolj tabornikov in skavtov, ki so le te zapisali v svojo prisego, zakone in programe dela, temveč so to obče-človeške zaveze, katere smo po svojih najboljših močeh dolžni izpolnjevati vsi.

 

»Na svoje delo in dosežke ste lahko upravičeno ponosni. Prav je, da zanje izvedo tudi drugi, da sledijo vašemu zgledu, se aktivirajo in se vam pridružijo,« je v svojem nagovoru skavtom in tabornikom iz celotne Evrope še dejal predsednik vlade Janez Janša.

 

Govor predsednika Vlade RS

(slo/ang/fra)

Nazaj na seznam
|
Na vrh