Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.05.2007
Izjava premiera Janeza Janše ob volilni zmagi Nicolasa Sarkozyja

Pozdravljam zmago Nicolasa Sarkozyja na francoskih predsedniških volitvah. Francoske volivke in volivci so novega predsednika izbrali po zelo živahni in vsebinski razpravi, katere poudarki so v marsičem zanimivi tudi za skupno prihodnost Evropske unije. Izvolitev Nicolasa Sarkozyja obeta pozitivne premike pri stališču Francije do nekaterih ključnih vprašanj evropske prihodnosti. Francoski volilci si zaslužijo vse čestitke in priznanje tudi zaradi visoke volilne udeležbe, ki dokazuje, da državljanom Francoske republike ni vseeno, kakšna bo njihova in skupna evropska prihodnost.

 

 

(Foto: Bobo)

 

Francija je pomembna partnerica Slovenije v evroatlantskih povezavah in v sredozemskem prostoru. Slovenija bo Franciji predala predsedstvo Evropske unije konec junija 2008, zato bosta obe državi skupaj pomembno zaznamovali prihodnje leto. To bo čas, ki bo terjal tesno sodelovanje pri iskanju najboljših rešitev za skupno evropsko prihodnost.

 

Sicer pa je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša ob njegovi izvolitvi za predsednika Francoske republike poslal čestitko Nicolasu Sarkozyju V njej je izrazil zadovoljstvo nad pozitivnimi dvostranskimi odnosi med državama, ki se na številnih področjih zelo dobro razvijajo. Izrazil je tudi prepričanje, da se bo zaradi predsedovanja obeh držav EU v letu 2008 medsebojno sodelovanje v prihodnje še okrepilo. Zmagovalcu francoskih predsedniških volitev Sarkozyu je zaželel veliko uspeha pri doseganju zastavljenih ciljev.

  

Nazaj na seznam
|
Na vrh