Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.05.2007
Le z dialogom do dobrih rešitev

Današnja izjava Študentske organizacij Slovenije (ŠOS), s katero so se odzvali na odgovor državnega sekretarja v Kabinetu predsednika Vlade RS Aleksandra Zorna, je zavajajoča.

 

Državni sekretar Aleksander Zorn namreč ni obsodil legitimnega, kritičnega razmišljanja študentov in njihovega samoiniciativnega organiziranja, s katerimi želijo opozoriti na svoj pogled na aktualne družbeno politične razmere. Zaradi njihovega legitimnega izražanja mnenj Vlada RS ni nikoli ločevala študentov na te ali one, na dobre in slabe.

 

V pismu, ki je bilo naslovljeno na Študentsko organizacijo Slovenije, smo pojasnili vlogo Strateškega sveta kot posvetovalnega organa. Kritične besede, ki so bile namenjene tako imenovanemu incidentu in govoru ulice, pa so bile namenjene izključno obsodbi torkovega incidenta na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, kjer je skupina študentov nasilno vstopila v prostore ministrstva, pridržala varnostnika in mu preprečila opravljanje njegovih nalog z namenom, da bi predali pismo v zvezi z napovedanimi spremembami na področju visokega šolstva. Omenjeni dogodek že obravnavajo tudi organi pregona.

 

Za Vlado Republike Slovenije je ŠOS pomemben partner pri oblikovanju slovenskega visokošolskega prostora, zato smo prepričani, da bodo študenti svoje poglede na konstruktiven in demokratičen način predstavili na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter na Svetu Vlade RS za študentska vprašanja, ki je bil ustanovljen ravno s tem namenom.


K temu je bil usmerjen tudi včerajšnji apel udeležencev Strateškega sveta za kulturo, izobraževanje in znanost. V njem so obsodili nasilni dialog ulice, pozvali k umiritvi strasti in k nadaljnji vsebinski razpravi vseh partnerjev. Le konstruktivni predlogi in pobude lahko namreč prispevajo k oblikovanju kakovostnega Zakona o visokem šolstvu in raziskovalno razvojni dejavnosti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh