Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
31.05.2007
Premier Janez Janša sprejel češkega zunanjega ministra

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je sprejel ministra za zunanje zadeve Češke republike Karla Schwarzenberga, ki je na delovnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta največ pozornosti namenila evropskim temam ter dogajanju na Zahodnem Balkanu.


(Foto: Nebojša Tejić/ Salomon 2000)


Slovenija in Češka bosta prvi izmed novih članic, ki bosta predsedovali Evropski uniji. Premier Janez Janša je ob tem potrdil pripravljenost za prenos slovenskih izkušenj. Ob tem je izpostavil pomen pravočasnega preboja trenutnega zastoja institucionalne razprave za vzdušje, v katerem bo Evropska unija delovala v prihodnje.


Obe strani pričakujeta posebej tesno sodelovanje na področju Zahodnega Balkana, ki je visoko na seznamu prednostnih nalog obeh predsedovanj. Slovenija in Češka sta zainteresirani, da države v regiji storijo korak naprej pri uresničevanju evropske in evro-atlantske perspektive. Premier Janez Janša in češki zunanji minister Schwarzenberg sta se strinjala, da je za pravočasen in pozitivni razplet kosovskega vprašanja ključnega pomena enotnost znotraj Evropske unije ter v širšem evroatlantskem prostoru.

Nazaj na seznam
|
Na vrh