Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
02.06.2007
Premier Janez Janša sprejel dr. Ronalda Sego

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel podsekretarja letalskih sil ZDA dr. Ronalda Sego, ki zaključuje dvodnevni obisk v Sloveniji.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

Premier Janez Janša in dr. Ronald Sega, tudi nekdanji astronavt, ki je po očetovi strani slovenskega rodu, sta sodelovanje na obrambnem področju med Slovenijo in ZDA ocenila kot odlično, zlasti po vstopu Slovenije v NATO. Premier je poudaril pomen ameriškega prispevka pri razvoju slovenskih obrambnih sil, dr. Sega pa je Sloveniji izrekel priznanje za aktivno in odgovorno zavezniško vlogo, ki jo izkazuje tudi z relativno visokim prispevkom v operacije NATO. Slovenski vojaki so v mednarodnih operacijah zelo cenjeni.

 

Sogovornika sta govorila tudi o naraščajočem pomenu tehnologije v sodobni vojaški doktrini ter globalnemu svetu nasploh. Dr. Sega je predstavil, kako ameriške vojaške sile ob sinergiji znanosti ter razvoja vojaške in civilne tehnologije pomagajo iskati rešitve, ki presegajo zgolj vojaške cilje. Znanstveno tehnološki napredek, ki ga spodbujajo, denimo pomaga pri krepitvi varnosti v sodobni informacijski družbi ter pri širjenju okolju prijaznejših virov energije.

Nazaj na seznam
|
Na vrh