Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
22.06.2007
Premier Janez Janša: V iskanje rešitve se vlagajo vsi možni napori

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se mudi na zasedanju Evropskega sveta, ki že drugi dan poteka v Bruslju. Osrednja pozornost tokratnega vrha je namenjena iskanju rešitev za odprto institucionalno vprašanje, pred katerim se Evropska unija nahaja že dlje časa.

 

Pred novim, večernim krogom pogovorov je slovenski premier poudaril, da pogajanja še trajajo, pri čemer je število formalno odprtih vprašanj praktično enako, kot je bilo na samem začetku zasedanja. Glavnina usklajevanj in dogovarjanja je osredotočena na dve državi članici - Veliko Britanijo in Poljsko, saj bosta le ti določali dolžino in obliko konference ter kompromisa, je še dejal.

 

»Vendar število odprtih in na drugi strani število ohranjenih rešitev, ki se prenašajo iz nekdanje usklajene, podpisane ter v številnih državah tudi ratificirane evropske ustavne pogodbe, kaže da se vendarle obeta dober kompromis,« je dejal predsednik vlade Janez Janša. Tako naj bi bila, po njegovih besedah, ohranjena velikanska večina ključnih odločitev, ki omogočajo, da Evropa stopi naprej z večjimi koraki, obenem pa bo zelo verjetno tudi za odprta vprašanja možno poiskati neke vmesne rešitve ali pa nekatere od teh uveljaviti z določenim časovnim zamikom. Vsekakor pa se vlagajo vsi napori, ki jih je pač možno vložiti v to, da se pride do rešitev, je še dejal premier Janez Janša.

Nazaj na seznam
|
Na vrh