Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.06.2007
Poslanica predsednika Vlade RS Janeza Janše pripadnikom Slovenske vojske v tujini

Spoštovani!

 

Praznujemo največji slovenski praznik, Dan državnosti. Spominjamo se rojstnega dneva Slovenije, ko smo uresničili naše sanje in sanje naših prednikov. Slovenski vojak se je ob tej preizkušnji še posebej izkazal.


Izkoristili smo zgodovinsko priložnost, s pravimi odločitvami ob pravem času smo si zagotovili možnosti za hiter razvoj, mednarodni uspeh, ugled in varnost. Varnost pa je ena temeljnih dobrin. Zato smo danes v mislih še posebej z Vami, pripadnice in pripadnike Slovenske vojske, ki skupaj z našimi zavezniki zagotavljate visoko stopnjo naše varnosti. Sodelujete v podpori miru na mnogih kriznih žariščih po svetu.  Mir je danes globalna dobrina, ki se tudi varuje tako. Če bi čakali, da bo nevarnost prišla neposredno na državne meje, bi najboljšo priložnost, da jo odvrnemo od Slovenije za nizko ceno, avtomatično zamudili. Zato se zavedajte, da opravljate izredno pomembno poslanstvo za domovino.


Hvala vam za vložene napore, odrekanja in dobro opravljene naloge. Hvala vam za dobre ocene, ki jih o vašem delu izrekajo naši zavezniki.

 

Iskrene čestitke ob Dnevu slovenske državnosti. Slovenija je ponosna na Vas.



Janez Janša

predsednik Vlade Republike Slovenije


Nazaj na seznam
|
Na vrh