Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
02.07.2007
Premier Janez Janša: Nadškof Šuštar je že za časa svojega življenja postal simbol dobrote in modrosti

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se je danes udeležil pogrebne slovesnosti za upokojenim nadškofom in slovenskim metropolitom dr. Alojzijem Šuštarjem, je v svojem nagovoru spomnil na bogato dediščino nadškofa dr. Šuštarja. Pri tem je posebej izpostavil njegova prizadevanja za spoštovanje človekovih pravic in njegova državotvorna dejanja, ki so bila izrednega pomena za nastanek samostojne Slovenije in za oblikovanje njene identitete. Le te je dr. Alojzij Šuštar prispeval v času usodnih odločitev in pospešenega zorenja naroda, je poudaril premier.


(Foto: Grega Wernig/Salomon 2000)

 

»Nadškof Šuštar je bil kot človek, ki je dolga leta živel v urejeni moderni demokraciji, vedno človek dialoga,« je dejal predsednik vlade Janez Janša ter ob tem izpostavil podobnosti z drugim velikim Slovencem, pokojnim dr. Jožetom Pučnikom: »Veliko je dal na dano besedo, zato je bilo zanj še veliko težje, kadar je naletel na lažno obljubo ali neiskren stisk roke.«


»Prizadevanja nadškofa Šuštarja za spoštovanje človekovih pravic, za narodno spravo, za nastanek in mednarodno priznanje slovenske države, za medsebojno razumevanje in sožitje ne bodo nikoli pozabljena,« je dejal premier Janez Janša.

 

Govor predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh