Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
03.07.2007
Ožja delovna skupina o pripravah na predsedovanje EU

Ožja delovna skupina za priprave na predsedovanje Evropski uniji pod vodstvom predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše se je sestala na svoji julijski seji in obravnavala potek priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008.


(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Ožja delovna skupina je potrdila poročilo o realizaciji operativnega načrta dela za drugo trimesečje letošnjega leta ter se seznanila z načrtom dela podskupin za obdobje julij – december 2007.

 

Osrednja pozornost je bila namenjena razpravi o aktivnostih Vlade Republike Slovenije zadnjega pol leta pred prevzemom predsedovanja Evropski uniji, predvsem v luči oblikovanja ožjega izbora prednostnih vsebin. Gre za sklepno fazo vsebinskih priprav, ki zahteva ponovni skrbni pregled podedovane agende z namenom priprave podrobnejših načrtov vodenja posameznih dosjejev. V ta namen je skupina nosilce zahtevnejših dosjejev pozvala k predložitvi dopolnjenih predlogov do sredine septembra. Prispele vsebine bodo služile kot podlaga za končno odločitev o prednostnih nalogah slovenskega predsedstva na ravni vlade predvidoma v novembru.

 

Člani ožje delovne skupine so izrazili zadovoljstvo nad dejstvom, da je junijski vrh Evropske unije postregel z dogovorom o vsebini t.i. reformne pogodbe. Slovenija bo lahko tako bistveno več energije posvetila vsebinskim poudarkom na ostalih prioritetnih področjih.

 

Ožja delovna skupina se je tudi seznanila s predlogom aktivnosti programa kulturne promocije v času predsedovanja, jezikovnimi režimi za dogodke v Sloveniji, osnutkom priročnika za delovanje diplomatsko-konzularnih predstavništev med predsedovanjem ter imenovala v.d. direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje mag. Anžeta Logarja za novega vodjo podskupine za komunikacijo z javnostmi in promocijo.

 

Skupina je še obravnavala vmesno poročilo o gradnji Konferenčnega centra Brdo, člani delovne skupine v družbi z generalnim sekretarjem Vlade Republike Slovenije mag. Božom Predaličem pa so si po končani seji ogledali potek gradbenih del na kompleksu konferenčnega centra.

Nazaj na seznam
|
Na vrh