Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.07.2007
Premier Janez Janša sprejel francoskega zunanjega ministra

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes srečal z zunanjim ministrom Francoske Republike Bernardom Kouchnerjem, ki se včeraj in danes na slovenski obali udeležuje 4. neformalnega srečanja zunanjih ministrov sredozemskih držav članic Evropske unije.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Slovenski premier in njegov francoski sogovornik sta najprej pozitivno ocenila dvostranske odnose med državama, ki se izjemno dobro razvijajo in ohranjajo visoko dinamiko zlasti na gospodarskem področju.

 

V nadaljevanju sta se osredotočila na najaktualnejša evropska vprašanja. Premier Janez Janša je izpostavil pozitivno vlogo Francije na zadnjem Evropskem svetu, kjer je bil dosežen kompromis v zvezi z novo pogodbo EU. Strinjala sta se, da morata Slovenija in Francija v luči njunega zaporednega predsedovanja Evropski uniji v letu 2008 na vseh ravneh še naprej ohranjati intenzivne stike in voditi reden politični dialog.

 

V pogovoru sta največ pozornosti namenila razmeram na Zahodnem Balkanu, ki bodo za obe državi med najpomembnejšimi prednostnimi nalogami predsedovanja Evropski uniji. Izpostavila sta pomen enotnosti evropskih držav pri iskanju končne rešitve za statusno vprašanje Kosova. Poudarila sta nujnost ohranitve tamkajšnje stabilnosti in soglašala, da je kompromis o modalitetah končnega statusa potrebno doseči še v tem letu.

Nazaj na seznam
|
Na vrh