Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.07.2007
Premier Janez Janša v državnem zboru predstavil rebalans proračuna za leto 2007

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v nadaljevanju 30. redne seje Državnega zbora Republike Slovenije poslankam in poslancem predstavil predlog rebalansa proračuna za leto 2007.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Premier je ocenil, da je Sloveniji tudi po prevzemu evra uspelo ohraniti ključna makroekonomska ravnotežja ter je tako na dobri poti, da uspešno izpolni cilje Strategije razvoja Slovenije, ki so hkrati tudi cilji Lizbonske strategije. Zelo dobre ekonomske in javnofinančne rezultate je Slovenija dosegla že v letu 2006, zelo ugodna gospodarska gibanja pa se po njegovih besedah nadaljujejo tudi v letu 2007. »V prvem četrtletju je Slovenija beležila 7,2% gospodarsko rast. Rezultati učinkov reformnih ukrepov, ki so bili sprejeti v prvih letih mandata, dajejo rezultate. Z davčno reformo razbremenjeno slovensko gospodarstvo se je zelo dobro odzvalo na povečano povpraševanje iz tujine in še povečalo tržne deleže na tujih trgih. Izvoz in investicije so bili glavno gonilo visoke gospodarske rasti v letošnjem letu,« je dejal premier.

 

Predsednik vlade je državnemu zboru predstavil minimalne popravke pri predlogu rebalansa proračuna. »Pri Ministrstvu za promet se bo oblikoval nov organ v sestavi, to je Direkcija za vodenje investicij, javne železniške infrastrukture, ki bo prevzela izvajanje določenih nalog in programov na področju železniškega prometa. Vlada pa se je tudi odločila, da sodeluje pri dokapitalizaciji Nove Ljubljane banke v višini 50 milijonov evrov. Ta dokapitalizacija je zaradi potrebe po razvoju in širitvi banke v tem trenutku nujna,« meni premier.

 

Slovenija se nahaja v zelo pomebnem in hkrati zelo specifičnem obdobju svojega razvoja. Po letih relativno počasne gospodarske rasti, smo danes namreč priča visoki gospodarski rasti in hkratni hitri rasti zaposlenosti, javnofinančno in ekonomske politike pa so usmerjene k doseganju strateških ciljev razvoja. »Verjamem, da se bomo tudi s tako dopolnjenim proračunom začrtanim ciljem še za korak približali.« je predstavitev rebalansa proračuna za leto 2007 sklenil predsednik vlade.

 

Magnetogram nastopa predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh