Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
13.07.2007
Premier Janez Janša z visokima predstavnikoma Evropske komisije

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Ljubljani srečal z vodjem kabineta  predsednika Evropske komisije Joaom Vale de Almeido in generalno sekretarko Evropske komisije Catherine Day. Osrednja tema pogovorov so bile priprave Slovenije na predsedovanje Svetu Evropske  unije v prvi polovici  2008.


(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Premier Janez Janša je visokima gostoma Evropske komisije predstavil potek vsebinskih priprav s poudarkom na vsebinah, ki jih Slovenija ocenjuje kot prioritetne – gre za vprašanje reforme    institucionalne podlage, energetiko, podnebne spremembe, medkulturni dialog, Zahodni Balkan ter Lizbonsko strategijo.

 

Sogovorniki so pozornost namenili tudi bližajoči se medvladni konferenci o t. i. Reformni pogodbi.  Slovenija se nadeja podpisa pogodbe v času portugalskega predsedovanja, da se zagotovi dovolj  dolgo obdobje za ratifikacijo pogodbe po državah članicah. Slovenija bo skrbno spremljala postopek ratifikacije po članicah, pravočasna sklenitev dogovora pa ji tudi omogoča, da nameni več energije ostalim prioritetnim vsebinam z dnevnega reda skupnosti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh