Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
28.07.2007
Vlada RS na čelu s premierom Janezom Janšo odigrala prijateljsko nogometno tekmo z ekipo argentinskih Slovencev

Vlada Republike Slovenije z gosti je danes v Ljubljani, ob robu nogometnega turnirja v okviru III. svetovnega prvenstva izseljencev, odigrala ekshibicijsko tekmo z ekipo argentinskih Slovencev. Predsednik vlade Janez Janša je s svojo udeležbo na simboličen način izkazal naklonjenost povezovanju Slovencev izven naših meja. Zanimivo in enakovredno srečanje, ki je potekalo v prijateljskem vzdušju, se je končalo z neodločenim izidom 1:1.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

Premier se je pred začetkom tekme v živo javil rojakom v Argentini ter jih lepo pozdravil. Z vklopom v radijsko oddajo Okence v Slovenijo, ki jo pripravljajo na argentinskem radiu Splendid in v kateri tedensko poročajo o aktualnem dogajanju doma, je pozdravil idejo nogometnega druženja. »Šport je povezal naše rojake od blizu in daleč med seboj in z domovino,« je dejal predsednik vlade.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

Projekt svetovnega nogometnega prvenstva izseljencev, ki je skupni dosežek prizadevanj izseljeniških krogov in posameznikov ter organizacij v Sloveniji, naj bi v prihodnosti prerasel v vseslovenske športne igre.

Nazaj na seznam
|
Na vrh