Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.07.2007
Premier Janez Janša: Ključne cilje iz Strategije razvoja Slovenije smo v prvem polletju krepko presegli

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes na novinarski konferenci spregovoril o rezultatih dela vlade v prvi polovici letošnjega leta ter drugih aktualnih političnih zadevah.


(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Premier je na začetku izpostavil uresničevanje zavez iz Strategije razvoja Slovenije. Ključne cilje iz strategije je Slovenija v tem času krepko presegla, saj je v prvi polovici letošnjega leta zabeležila visoko gospodarsko rast in padec brezposelnosti.

 

V tem času je vlada poslala v parlament ali pa je parlament sprejel svežnje številnih pomembnih zakonov. Premier je posebej izpostavil predlog pokrajinske zakonodaje, ki končno obeta, da bo Slovenija opravila politično delitev in dobila ta razvojni instrument, ki je doslej manjkal.

 

Vlada RS je v prvi polovici leta obiskala šest regij oziroma bodočih pokrajin, intenzivna pa je bila tudi zunanje politična aktivnost. Slovenija je po besedah predsednika vlade vlagala velike napore tudi v reševanje odprtih vprašanj s sosednjo Hrvaško.

 

Premier se je ob koncu zazrl tudi v bližnjo prihodnost. Vlada se bo tako intenzivno pripravljala na predsedovanje EU. V tem času pa se bodo zaključevale tudi priprave za vstop v schengensko območje, v katero bo Slovenija vstopila s 1. januarjem naslednje leto.

 

Magnetogram novinarske konference predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh