Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.08.2007
Premier Janez Janša se je srečal z vodstvom Deutsche Bahn

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes skupaj z ministrom za finance ter ministrom za promet srečal s predsednikom uprave Deutsche Bahn dr. Hartmutom Mehdornom in direktorjem logistike Deutsche Bahn dr. Norbertom Benslom.

Sogovornika sta predsedniku vlade predstavila srednje in dolgoročno vizijo razvoja Deutsche Bahn, ki temelji na vzpostavitvi povezane transportno-logistične evropske mreže. Pogovori so potekali o možnostih nadaljnjega razvoja Slovenskih železnic in sodelovanja med slovenskimi transportno-logističnimi družbami ter Deutsche Bahn. Vodstvo slednje se zavzema za partnerski odnos z omenjenimi subjekti v Sloveniji, katerega ključni cilj je optimizacija poslovanja in boljša ponudba za potrošnike.

Premier Janez Janša je izrazil zadovoljstvo nad potekom pogovorov o potencialnem sodelovanju ter pojasnil, da je zaradi hitrejšega razvoja logističnih storitev in modernizacije Slovenskih železnic sodelovanje s strateškim partnerjem zelo zaželjeno. Izrazil je prepričanje, da je mogoče najti ustrezen poslovni model, ki bo prinesel koristi in dolgoročni razvoj vsem vključenim družbam.

Nazaj na seznam
|
Na vrh