Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.08.2007
Premier Janez Janša položil temeljni kamen za Slovenski planinski muzej

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Mojstrani udeležil slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za pričetek gradnje Slovenskega planinskega muzeja. Ob tej priložnosti je poudaril, da gre za izjemen projekt nacionalnega pomena, ki lahko upravičeno računa tudi na evropska sredstva.

 

(Foto: Daša Žumer/Bobo)

 

Po besedah predsednika vlade so gore in planinstvo del naše nacionalne identitete, saj so bivše generacije črpale svojo nacionalno zavest tudi iz navdiha, ki so ga dobile v slovenskih gorah. Hkrati pa so bile te gore priča najbolj tragičnim in tudi najslavnejšim trenutkom slovenske zgodovine. Slovenija si zato zasluži, da v Mojstrani, kjer je bilo v ta projekt vloženih največ naporov, zraste Slovenski planinski muzej - hiša slovenskega planinskega, gorniškega in alpinističnega spomina.

 

Želja pobudnikov tega projekta je vzpostaviti slovenski planinski muzej kot središče, ki bo z raznovrstnimi dogodki in aktivnostmi generiralo nove možnosti ta razvoj turizma v Mojstrani, hkrati pa tudi dopolnilo turistično ponudbo Kranjske Gore in Gorenjske. Premier pa je izrazil prepričanje, da potrebujemo prostor, ki bo na voljo tudi mladim generacijam, da bodo lahko na enem mestu videle prikaz dogajanja v slovenskem gorskem svetu ter tudi pomen tega za slovenski narod.

Nazaj na seznam
|
Na vrh