Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.08.2007
Premier Janez Janša na Bledu sprejel predsednika vlade Litve

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes na Bledu srečal s predsednikom Vlade Republike Litve Gediminasom Kirkilasom, ki se bo, tako kot številni drugi visoki gostje, udeležil mednarodne konference »Evropska unija 2020: združena in enotna« v organizaciji Strateškega foruma Bled.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Sogovornika sta se uvodoma dotaknila dvostranskih odnosov med državama, ki so zelo dobri in brez odprtih vprašanj. Soglašala pa sta, da obstajajo še nekatere neizkoriščene priložnosti, zlasti na področju gospodarstva.

 

(Foto: Srdjan Živulović/Bobo)

 

Osrednjo pozornost sta predsednika obeh vlad namenila evropskim temam, pri čemer sta se dogovorila za tesno sodelovanje, še zlasti v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji prihodnje leto. Za Slovenijo so tu še posebej zanimive izkušnje iz področja evropske novo-sosedske politike. V okviru izmenjave pogledov na prednostne naloge slovenskega predsedovanje Evropski uniji sta oba premiera posebej izpostavila vprašanje energetike. Izmenjala sta tudi poglede na aktualne razmere na Zahodnem Balkanu, premier Janez Janša pa je na željo sogovornika predstavil slovenske izkušnje pri prevzemu skupne evropske valute.

 

(Foto: Srdjan Živulović/Bobo)

 

Predsednik vlade Janez Janša bo v sklopu dogodkov ob letošnjem Strateškem forumu Bled drevi na Blejskem gradu sprejel predsednike držav, vlad in ministre za zunanje zadeve, ki se udeležujejo že omenjene mednarodne konference.

Nazaj na seznam
|
Na vrh