Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.09.2007
Premier Janez Janša ni spreminjal svojih izjav

Poslanec SD Dušan Kumer je včeraj za medije dal neresnično in zavajajočo izjavo. Predsednika vlade Janeza Janšo je namreč obtožil sprenevedanja in spreminjanja izjave o tem, ali se je s hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem pogovarjal o incidentih v Piranskem zalivu. Predsednik vlade Janez Janša je v vseh svojih dosedanjih izjavah zanikal dogovarjanje o incidentih oziroma namerno ustvarjanje incidentov v Piranskem zalivu. Nikoli pa ni zanikal pogovora o drugi temi, to je o umirjanju razmer po incidentu s poslancem Janezom Podobnikom na mejnem prehodu Sečovlje. Enaka dejstva je na podlagi poročila delovne skupine za oceno dela Sove sprejela tudi Vlada Republike Slovenije.

 

(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Tako ravnanje predsednika vlade Janeza Janše je posledica dejstva, da je poslanec SD Anton Rop Republiko Slovenijo spravil v kočljiv položaj pred mednarodno javnostjo, saj je javno priznal, da je Sova prisluškovala predsedniku Vlade Republike Hrvaške. Dejanje poslanca SD Antona Ropa močno škoduje ugledu Republike Slovenije in tudi nadaljnjemu reševanju odprtih vprašanj med državama.

 

Enake nekorektne izjave je dal poslanec SD Dušan Kumer tudi glede izjav in sporočil za medije Slovenske obveščevalno-varnostne agencije. Ta je v svojih izjavah vseskozi trdila, da v dokumentaciji nima dokazov, ki bi pritrjevali navedbam poslanca SD Antona Ropa, ni pa zanikala obstoja zdaj javno znanih tonskih posnetkov pogovora Janeza Janše in Iva Sanaderja o umirjanju razmer na mejnem prehodu Sečovlje. Ti namreč niso mogli biti podlaga za kakršno koli obdelavo na podlagi Zakona o Sovi, zato v Sovi tudi ni bilo uradnega prepisa ali drugega dokumenta, ki bi temeljil na zakonski podlagi. Kakršno koli informiranje prejemnikov njenih informacij s strani Sove na podlagi tega posnetka je zato zloraba Sove v politične namene.

Nazaj na seznam
|
Na vrh