Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
11.09.2007
Premier Janez Janša: Nova ministra bosta lahko takoj v polnem tempu prijela za delo

Državni zbor Republike Slovenije je na današnji izredni seji, na predlog predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše, potrdil Zofijo Mazej Kukovič za novo ministrico za zdravje ter mag. Radovana Žerjava za novega ministra za promet v Vladi Republike Slovenije.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Premier Janez Janša je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da je bil postopek nadomestitve dveh ministrov končan v zelo kratkem času. "Tako bosta nov minister za promet in nova ministrica za zdravje lahko že jutri v polnem tempu prijela za delo," je dejal.

 

Vlada RS je tako, po mnenju premiera, dobila dva ministra, ki sta pripravljena uporabiti svoje sveže moči pri odpravljanju tistih problemov, ki so se v preteklosti morda nekoliko zatikali. Ob tem pa je posebej poudaril, da je bilo doslej opravljenega že precej dela. "Ne gre za prazne temelje, ampak za trdne temelje, kjer pa je nekaj problemov pri postavljanju zgradbe da. Prepričan sem, da bodo te sveže moči prispevale k temu, da bodo ti še prej odpravljeni," je še menil.

 

Premier Janez Janša je ob tem tudi izrazil pričakovanje, da bo enako hitro moč zaključiti tudi postopek imenovanja nove ministrice za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, katere predlog bo državnemu zboru posredoval jutri.

Nazaj na seznam
|
Na vrh