Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.09.2007
Premier Janez Janša predlagal novo ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes predsedniku Državnega zbora RS Francetu Cukjatiju poslal predlog za imenovanje Mojce Kucler Dolinar za ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

 

Kandidatka za ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar, rojena 26.8.1972 v Ljubljani, je univerzitetna diplomirana pravnica. Leta 1997 je zaključila študij na Pravni fakulteti v Ljubljani, leta 2000 pa nadaljevala z magistrskim študijem na Pravni fakulteti v Mariboru. Leta 2003 je opravljala sodniško pripravništvo na sodišču v Ljubljani.

 

Po končanem študiju je leta 1998 začela delati v splošno kadrovski službi pri podjetju Mostovna, od leta 1999 pa kot samostojna svetovalka za splošne in pravne zadeve na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije. Leta 2004 je bila izvoljena za poslanko Državnega zbora Republike Slovenije, kjer vodi odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Je članica parlamentarnega odbora za zdravstvo in komisije za poslovnik. Kot članica slovenske delegacije pri parlamentarni skupščini Sveta Evrope se aktivno ukvarja z vprašanji izobraževanja, kulture, znanosti in tehnologije, človekovih pravic ter pravnih in socialnih zadev.

 

Mojca Kucler Dolinar je pri svojem dosedanjem delu pridobila izkušnje in znanja, ki so nujno potrebna za vodenje ter ustrezno koordinacijo različnih stališč in mnenj. Predsednik vlade Janez Janša ocenjuje, da bo predlagana kandidatka lahko v najkrajšem možnem času začela opravljati funkcijo ministrice za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Prepričan je, da bo pod njenim vodenjem ministrstvo uspešno izpeljalo vse naloge, povezane s predsedovanjem Evropski uniji, kot tudi zaključilo projekte, ki so predvideni v programu dela vlade v tem mandatu.

Nazaj na seznam
|
Na vrh