Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
17.09.2007
Ožja delovna skupina o programu predsedovanja EU

Ožja delovna skupina za priprave na predsedovanje (ODSP) pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janše se je danes sestala na septembrski seji in obravnavala gradiva o poteku priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008. Potrdila je poročilo o napredku pri pripravah na predsedovanje za obdobje julij – september ter sprejela operativni načrt dela podskupin za zadnje trimesečje 2007.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Osrednja pozornost je bila namenjena programu predsedovanja. Člani ODSP so razpravljali o prioritetnih vsebinah iz vseh štirih sklopov že sprejetega 18-mesečnega programa 'tria', torej o dosjejih iz naslova Prihodnost unije, dosjejih iz sklopa Lizbonske strategije, vsebin s področja Krepitev območja svobode, varnosti in pravice ter iz sklopa Povečanje zunanje vloge EU. Razprava je temeljila na posodobljenih predlogih ministrstev in vladnih služb, ki so jih do 15. septembra predložili ODSP. Zaključna razprava o prioritetnih vsebinah slovenskega predsedstva na ravni ODSP pa bo potekala v začetku novembra.

 

Člani ODSP so podprli racionalizacijo števila dogodkov pod ministrsko ravnjo. Gre za končni izbor dogodkov, ki se bodo v času slovenskega predsedovanja odvijali na neformalni ravni, za njihovo financiranje pa je odgovorna predsedujoča država. Na seznamu je ostalo 134 neformalnih dogodkov, od katerih jih bo 122 potekalo v Sloveniji, 12 pa v drugih državah članicah.

 

ODSP se je seznanila še s potekom pridobivanja t.i. partnerjev predsedstva, torej podjetij, ki bodo k projektu slovenskega predsedovanja prispevala svoje blago oziroma storitve. Člani ODSP so se seznanili še z informativnimi priročniki za ministre ter uradne govorce, ki jih je na zadnji seji potrdila širša delovna skupina, njihov namen pa je na enem mestu zbrati vse tehnične informacije za nosilce ključnih nalog predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Nazaj na seznam
|
Na vrh