Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
18.09.2007
Premier Janez Janša sprejel vojvodo Yorškega

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes srečal z njegovo kraljevo visokostjo vojvodo Yorškim, ki je Slovenijo obiskal v funkciji posebnega predstavnika Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske za mednarodno trgovino in investicije.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Sogovornika sta pozitivno ocenila razvoj vsestranskega slovensko-britanskega sodelovanja, premier Janez Janša pa je predstavil slovenske izkušnje z uvedbo evra v začetku letošnjega leta. Gosta je tudi seznanil s procesom socialnih in ekonomskih reform ter z ugodnimi gospodarskim rezultati, ki jih v zadnjem obdobju beleži Slovenija.

 

Vojvoda Yorški je premierju čestital za izjemen razvoj, ki ga je Slovenija dosegla v obdobju po osamosvojitvi. Izrazil je prepričanje, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje ter ob tem poudaril pripravljenost Združenega kraljestva za posredovanje dobrih praks, denimo na področju javno-zasebnih partnerstev. Sloveniji je zaželel uspešno predsedovanje EU v prvi polovici prihodnjega leta in zagotovil britansko podporo slovenskim prizadevanjem.

Nazaj na seznam
|
Na vrh